Banner website
Gespecialiseerd ziekenhuis

ZAS Erasmus

Luitenant Lippenslaan 55 , 2140 Borgerhout
Over

ZAS Erasmus

Je kan er in de polikliniek terecht voor de raadpleging van een aantal specialisten. ZAS Erasmus biedt ook een aantal technische en bloedonderzoeken.
 
Ten slotte kunnen patiënten in hun laatste levensfase aangepaste zorg krijgen in een warme en huiselijke sfeer in de palliatieve afdeling. 

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

 

Parking

Voor de ingang van het ziekenhuis vind je een ruime parking tegen betaling. Per parkeerbeurt gebruik je een jeton om de parking te verlaten. Deze jeton kan je verkrijgen voor €3 aan de parkeerautomaat aan de hoofdingang.
Op de parking vooraan kunnen mensen met een handicap gratis parkeren. De slagboom gaat automatisch open bij het inrijden. Toon je gehandicaptenkaart aan de balie dan krijg je een gratis jeton om buiten te rijden.
 

Met de fiets

Je kan ook gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen. Meer info over de stadsfietsen en over de Velo-stations vind je op de website van Velo Antwerpen.
Velo-station 247 bevindt zich naast de hoofdingang. 
 

Met het openbaar vervoer

 

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘zna-net’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken.

Voor patiënten

Wie even tot rust wil komen in de natuur, kan een frisse neus halen in de tuin rond ons ziekenhuis.

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS Erasmus kan je tijdens je verblijf een ontspannende voetverzorging krijgen.

Je maakt een afspraak via de verpleging op je afdeling. De betaling verloopt via je ziekenhuisfactuur.

In ZAS Erasmus hebben alle 1- en 2-persoonskamers een kluis. Daarin kan je jouw persoonlijke spullen veilig achterlaten.

Heeft jouw kamer geen kluis? Dan kan je belangrijke spullen in bewaring geven bij het onthaal of op de verpleegafdeling.

1 - 9 van 10
Dienst

Hartcentrum

cardiologie, cardiochirurgie, cardiale heelkunde, hartziekte, hartchirurgie, vaatziekte
MKA Mond kaar aangezicht
Dienst

MKA (mond-, kaak- en aangezichtschirurgie) 

MKA, mondchirurgie, kaakchirurgie, aangezichtschirurgie
Dienst

Psychiatrie voor kinderen en jeugd (UKJA)

Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen, UKJA, GGZ
1 - 9 van 34
Filters
Dienst

24-uursbloeddrukmeting

Een draagbaar apparaat meet op vaste tijdstippen en tijdens dagelijkse activiteiten je bloeddruk. Deze reeks metingen geeft een objectief beeld van je bloeddruk.

6-minutenwandeltest

zesminutenwandeltest
Bij deze test meten we welke afstand je kan afleggen binnen zes minuten. Tijdens de test meten we je zuurstofsaturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en je hartslag.

Allergietest

allergie, huidpriktest
Bij een allergietest gaan we na of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen bepaalde stoffen of allergenen.

Bloedgasbepaling

We nemen een bloedstaal uit de slagader in je pols om het zuurstof- en koolzuurgehalte in je bloed te meten. Zo komen we te weten hoe goed je longen functioneren.

Bloedonderzoek om mucoviscidose op te volgen

Met een bloedonderzoek kunnen we bij mucopatiënten de werking van de nieren, lever en alvleesklier nagaan en de hoeveelheid vitamines meten.

Cardiale MRI

Met deze techniek maakt de cardioloog gedetailleerde beelden van je hart. Hij krijgt een beeld van o.a. de grootte van de hartkamers en de dikte van de hartspierwand.

Coronaire CT-angiografie

Met contrastvloeistof en een speciale scanner die beelden van de kransslagaders, hartspier en hartkleppen maakt, spoort de cardioloog eventuele vernauwingen op.

Coronarografie

De arts brengt via je pols of lies een katheter in en schuift het naar je hart. Via de katheter spuit hij contraststof en röntgenstralen in die de kransslagaders in beeld brengen.

Echocardiografie

Een echo geeft de cardioloog via geluidsgolven meer informatie over de afmeting van de hartkamers, de wand- en klepbewegingen en eventuele afwijkingen.
1 - 9 van 38
Filters
Dienst

Ablatie

Om hartritmestoornis te genezen. Door gebruik te maken van warmte- of koude-energie verhelpt de arts de elektrische storing in je hart.

Aneurysma endovasculair

Via de liezen plaatsen artsen een kunststof buis aan de binnenzijde van het bloedvat. Het herstel is relatief kort.

Behandeling astma

Dikwijls is een behandeling met een puffer nodig. De arts en/of verpleegkundige geeft uitleg over het gebruik ervan.

Behandeling bronchiëctasieën

Bij de behandeling van bronchiëctasieën ligt de nadruk op het voorkomen van infecties.

Behandeling hypersensitiviteitspneumonitis

Soms kan stoppen van de oorzakelijke medicatie of ingeademde stof voldoende zijn maar vaak zijn immuunonderdrukkende medicijnen nodig.

Behandeling interstitieel longlijden

Medicijnen kunnen de ontstekingen in je longen onderdrukken. Welke medicijnen je precies krijgt, hangt af van de oorzaak. Je longarts zal je meer uitleg geven.

Behandeling klaplong

behandeling pneumothorax
Hoe de behandeling verloopt, hangt af van de soort en ernst van de klaplong. Soms is het nodig om een drain te plaatsen of een kijkoperatie uit te voeren.

Behandeling longfibrose

De behandeling hangt af van de soort longfibrose. Soms is medicatie nodig die de verlittekening vertraagt. Je longarts zal daarover uitleg geven.

Behandeling longhypertensie

De behandeling van longhypertensie hangt af van de oorzaak, de ernst en de aanwezigheid van andere ziekten. Je longarts zal je meer uitleg geven.