Missie, visie en waarden

Wat zijn de missie, visie en waarden van ZAS?

Onze missie

Elke dag geven we bij ZAS het beste van onszelf om onze patiënten een warme en excellente zorg te bieden. Samen zorgen we ervoor dat iedereen de weg vindt naar een goede gezondheidszorg, vandaag en morgen. Dat is de kern van ons bestaan.

Onze waarden

4 kernwaarden vormen de hoekstenen van onze nieuwe organisatie:

 • Warm: We staan voor warme zorg van hoge kwaliteit voor iedereen, gericht op de noden van elke patiënt. Elke patiënt is voor ons in de eerste plaats een mens. Wij zijn dichtbij, toegankelijk en makkelijk bereikbaar en aanspreekbaar.

   

 • Verbonden: Samen staan we sterker. We geloven in solidariteit op basis van gelijkwaardigheid, binnen én buiten onze ziekenhuismuren. Samen creëren we een zorgcontinuüm met meerwaarde voor onze patiënt, onze omgeving, de zorgsector en de samenleving.

   

 • Respectvol: We tonen groot respect voor ieders eigenwaarde, ongeacht de achtergrond, overtuiging of afkomst. Iedereen is bij ons welkom.

   

 • Vooruitstrevend: We pionieren, creëren en innoveren om de vele uitdagingen en noden van morgen aan te pakken. We geloven in de kracht van vooruitgang. We streven ernaar te excelleren en zorg van topkwaliteit te bieden. Stilstaan is achteruitgaan.
   

Onze visie

 • We bieden toegang tot een brede waaier aan zorg. Dankzij onze geografische spreiding zijn we altijd dicht bij de patiënt. We zijn van alle markten thuis en komen tegemoet aan de meest diverse en complexe zorgnoden. Dat doen we altijd met respect voor de wensen en doelen van de patiënt en zijn naasten. We benaderen onze patiënten altijd op een warme en empathische manier.

   

 • We kiezen voor samenwerkingen binnen een geïntegreerd zorglandschap. We werken samen met zowel de eerste lijn, als met andere partners.

   

 • We investeren in onderzoek en innovatie. Zo ondersteunen we de ontwikkeling van kennis rond de zorgnoden van morgen.

   

 • Artsen en medewerkers vinden bij ons een aantrekkelijke leer‐ en werkplek, met uitgebreide mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.