banner website

Behandelingen

Filters
Dienst
Locatie
Onderzoeken
Aandoeningen

Ablatie

Om hartritmestoornis te genezen. Door gebruik te maken van warmte- of koude-energie verhelpt de arts de elektrische storing in je hart.

Achterwandplastiek

colpo posterior
Colpo posterior is een operatie bij een verzakking van de achterwand van de vagina en de endeldarm. De chirurg brengt de uitgezakte vaginawand en endeldarm terug op hun plaats.

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Algemene gezondheidspreventie bij ouderen

Via ‘gezond ouder worden’ willen we 65-plussers tijdig wapenen tegen toenemende cognitieve, lichamelijke, mentale en sociale kwetsbaarheid en tegen valrisico en spierverlies.

Allogene stamceltransplantatie

allogene SCT, beenmergtransplantatie, stamceltherapie
Bij een allogene stamceltransplantatie krijg je na intensieve chemotherapie en/of radiotherapie gezonde stamcellen van een donor om zieke bloedcellen in je beenmerg te vervangen.

Alvleesklierchirurgie of pancreaschirurgie

Een operatie aan je alvleesklier of pancreas. Je alvleesklier heeft een belangrijke rol in je spijsvertering en regelt je suikerspiegel.

Ambulante opvolging of revalidatie (dagbehandeling) van hersenverlamming of cerebrale parese

cerebrale palsy, spasticiteit
Een houding- en bewegingsprobleem dat veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen.

Ambulante opvolging of revalidatie (dagbehandeling) van neuromusculaire aandoeningen

stoornis aan de spieren of zenuwen
Probleem bij de spieren of verbinding tussen de zenuwen en de spieren waardoor je kind motorische problemen of gevoelsstoornissen heeft.

Ambulante revalidatie voor ouderen

Ouderen met mobiliteitsproblemen kunnen in ZAS Vincentius multidisciplinaire revalidatie volgen. In ZAS Augustinus bieden we voor ouderen met dementie cognitieve training aan.

Analgetica

Analgetica zijn medicijnen die gebruikt worden om pijn te verzachten of weg te nemen. Ze werken op verschillende manieren in op het perifere of centrale zenuwstelsel.

Aneurysma endovasculair

Via de liezen plaatsen artsen een kunststof buis aan de binnenzijde van het bloedvat. Het herstel is relatief kort.