Psychiatrisch verzorgingstehuis

ZAS PVT Antwerpen

Van Schoonbekestraat 54/2 , 2018 Antwerpen
Over

ZAS PVT Antwerpen

Het Psychiatrisch verzorgingstehuis Antwerpen van ZAS (PVT) is een open woonomgeving voor 30 mensen met een gestabiliseerde langdurige psychiatrische stoornis.

Voor deze mensen heeft de psychiatrische behandeling nog niet geleid tot het gewenste herstel waardoor er nog vraag is naar continue begeleiding, verzorging en ondersteuning.

Het aanbod van het PVT is gericht op herstelondersteunende zorg, waarbij de leefwereld van de bewoner centraal staat. De focus ligt niet langer op het behandelen van de aandoening, maar op het opnieuw invullen van het dagelijkse leven, waarbij ontplooiingskansen maximaal benut worden.

In ZAS PVT Antwerpen wordt een leef-, woon- en zorgmilieu gecreëerd waarin de bewoners de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Vanuit dit aanbod wordt waar mogelijk de aansluiting met de brede maatschappij gemaakt waarbij we de stedelijk context als troef zien. Zo worden bewoners uitgenodigd om mee activiteiten te volgen buiten de muren van het PVT, wat hen helpt om de draad van hun dagelijks leven terug op te pikken.

Om dit te realiseren, werkt het multidisciplinair team samen met de bewoners, hun familie en het persoonlijke en professionele netwerk. Familie en vrienden zijn ook steeds welkom.

Bezoekregeling

De bezoekregeling van ZAS PVT Antwerpen wordt bijgestuurd volgens de richtlijnen opgedragen door Agentschap Zorg en Gezondheid.

We communiceren de aangepaste bezoekregeling telkens via interne mailing aan familie en naasten.
Wens je als externe bezoeker meer informatie, dan kan je altijd contact opnemen op het nummer 0492 58 91 20.

Hoe aanmelden?

Een aanmelding gebeurt via het centraal aanmeldingspunt langdurig wonen Antwerpen: aanmeldingspunt@beschutwonenantwerpen.be.

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

Bekijk de routebeschrijving op Google Maps.

Parking

ZAS PVT Antwerpen heeft geen eigen parking.

Met het openbaar vervoer

  • Gebruik Google Maps.
    Vul je locatie in, klik op het icoontje voor openbaar vervoer en je krijgt een overzicht van hoe je het best met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis komt.


Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

PVT heeft geen cafetaria, maar bewoners en bezoekers kunnen gebruikmaken van het gezellige café Jeroom in woonzorgcentrum Lozanahof, gelegen op dezelfde locatie.

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘zna-net’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken.

Wil je even rust opzoeken? Bezoekers en bewoners van ZAS PVT zijn welkom in de kapel van woonzorgcentrum Lozannahof (op dezelfde locatie) voor een moment van bezinning. Enkele keren per jaar wordt er ook een mis opgedragen.

De dienst Levensbeschouwelijke Zorg organiseert maandelijks activiteiten in ZAS PVT. Alle bewoners zijn vrij om deel te nemen.

Voor bewoners

Alle kamers in ZAS PVT hebben een eigen televisie, deze is inbegrepen in de dagprijs. Bewoners kunnen ook vrij gebruik maken van onze drie ontspanningsruimtes. Daar kan je samen televisie kijken in het gezellige salon of lezen in de knusse zithoek.

Ontspan je liever door te bewegen? Dan ben je steeds welkom in ons sportlokaal.

Wie even tot rust wil komen in de natuur, kan een frisse neus halen in de open tuin rond ons gebouw of het aangelegen Vinkenpark. 

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS PVT staat het je vrij om buitenshuis een afspraak te maken met je vertrouwde kapper. Voor bewoners die dat wensen, komt een vaste kapper aan huis. Ook kan je een ontspannende voetverzorging bestellen.

De kapper knipt steeds op woensdag, de voetverzorger schrijft wekelijks de afspraakmogelijkheden op een groot bord. Wil je een afspraak maken voor een knipbeurt of pedicure? Spreek gerust de verpleging aan. 

Betalen doe je rechtstreeks, dit loopt niet via de ziekenhuisfactuur. 

In ZAS PVT geef je jouw persoonlijk wasgoed mee naar huis. Lukt dat niet, dan kan je gebruikmaken van het wassalon in het nabijgelegen dienstencentrum van Zorgbedrijf Antwerpen.

Voor bewoners die niet zelf kunnen wassen, is er de externe wasdienst Clova. Wens je hier beroep op te doen? Spreek gerust de verpleging aan.

In ZAS PVT hebben alle  kamers een kluis. Daarin kan je jouw persoonlijke en waardevolle spullen veilig achterlaten. De kluis werkt met een sleutel, deze krijg je samen met je kamersleutel bij je opname.