ZAS investeert in nieuwe centrale Apotheek

ZAS bouwt een centrale apotheek op het Satenrozen bedrijventerrein in Kontich, vlak bij de E19. Het is ons doel om de nieuwe ZAS Apotheek Satenrozen in 2027 in gebruik te nemen.

ZAS bouwt een centrale apotheek op het Satenrozen bedrijventerrein in Kontich, vlak bij de E19.  Het gaat om een volledig nieuw gebouw, dat zowel een productieapotheek als een distributieapotheek zal huisvesten. Er zullen dagelijks zo’n 100 apotheekmedewerkers werken. Het is ons doel om de nieuwe ZAS Apotheek Satenrozen in 2027 in gebruik te nemen.

Productieapotheek: in de productieapotheek met clean room bereiden we in een hoogtechnologische omgeving patiënt- en studiemedicatie. Jaarlijks gaat het om zo’n 100.000 magistrale en steriele bereidingen.  

Distributieapotheek: in de distributieapotheek worden geneesmiddelen, implantaten en medisch materiaal in bulk geleverd. Hier controleren we de producten, waarna we deze herverpakken en naar de verschillende ziekenhuiscampussen verdelen. Jaarlijks gaat het om zo’n 14 miljoen stuks.  

Op 7 juni hebben we de aanvraag tot omgevingsvergunning voor de bouw van ZAS Apotheek Satenrozen officieel ingediend. Dit is een heel belangrijke mijlpaal in het bouwproces.