Banner website
Gespecialiseerd ziekenhuis

ZAS Joostens

Kapellei 133 , 2980 Zoersel
Bezoekuren

Psychogeriatrie: elke dag van 13 tot 18 uur

Over

ZAS Joostens

Topzorg voor ouderen met dementie vormt de rode draad binnen ZAS Joostens.

Op de afdeling psychogeriatrie worden patiënten met een of andere vorm van dementie opgenomen. We observeren, stellen een diagnose, behandelen en begeleiden hun revalidatie.

Meer informatie over dementie lees je in de Onthaalbrochure dementie.

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

ZAS Joostens ligt op de Kapellei 133 te Sint-Antonius-Zoersel. Dit is de verbindingsweg van Antwerpen naar Turnhout.

Bekijk de routebeschrijving op Google Maps.

Parking

Er is gratis parkeergelegenheid voor de ingang van het ziekenhuis.

Met het openbaar vervoer

  • Gebruik Google Maps.
    Vul je locactie in, klik op het icoontje voor openbaar vervoer en je krijgt een overzicht van hoe je het best met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis komt.


Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

 Wie?Waar?Openingsuren
BezoekerscafetariaZelfbedieningIn het hoofdgebouw, aan de ingang13.30 uur - 16.30 uur

Is de cafetaria gesloten?  In onze campus vind je op verschillende plaatsen automaten met dranken en snacks. Op de dienst Fontein staan aan de ingang voor ziekenwagens automaten met warme en koude dranken. Op de afdeling Plataan vind je een drank-en snoepautomaat.

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘zna-net’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken. 

Voor patiënten

Wie even tot rust wil komen in de natuur, kan een wandeling maken in de bijzondere tuin van Sint-Joostens. Het domein is met zijn gezellige dreven en grote vijver een genot voor de zintuigen.

De tuin is vrij toegankelijk, maar laat het even weten aan de verpleging als je de afdeling verlaat.

Wil je graag televisie kijken tijdens jouw verblijf? In ZAS Joostens heeft elke leefgroep een eigen tv-toestel. Ook in de cafetaria kan je televisie kijken. Voor wie een tv-toestel op de kamer wilt, is er gratis kabel. 

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS Joostens kan je tijdens je verblijf je haar laten knippen of een ontspannende voetverzorging krijgen.

ZAS Joostens heeft een eigen kapsalon, tegenover afdeling Linde. Zowel mannen als vrouwen kunnen er hun haar laten knippen. Ben je minder mobiel? Dan komt de kapper tot bij jou in de kamer. Laat bij je afspraak weten wat je verkiest.

De kapper knipt op de volgende dagen:

DagOpeningsuren
Maandag13.30 uur - 15.30 uur
Dinsdag9 uur - 15 uur
Woensdag9 uur - 12 uur

De voetverzorgster komt tot op de kamer. Zij is er elke donderdag.

Je kan een afspraak maken bij de kapper door een formuliertje te vragen bij de verpleging op jouw afdeling. Wil je graag een pedicure bestellen? Spreek de verpleging aan, zij maken een afspraak voor jou. De kosten worden verrekend met je ziekenhuisfactuur. 

1 - 4 van 4
Dienst

Logopedie voor volwassenen

communicatiestoornis, communicatieprobleem, slikstoornis, slikprobleem
1 - 9 van 12
Filters
Dienst

Autologe stamceltransplantatie

autologe SCT, stamceltherapie, beenmergtransplantatie
Een stamceltransplantatie vervangt zieke stamcellen in je beenmerg door gezonde. Bij een autologe stamceltransplantatie komen de gezonde stamcellen uit je eigen bloed.

Behandeling afasie

De logopedist leert je de handelingen voor het dagelijks leven opnieuw aan en blijft die trainen. Hij/zij zet ook in op ondersteunde communicatie om je communicatie te verbeteren.

Behandeling dysartrie

De logopedist richt zich op je ademhaling, resonantie, prosodie, stemgeving en/of articulatie. Hij/zij leert je strategieën aan om de verstaanbaarheid van je spraak te verhogen.

Behandeling dysfagie

De logopedist maakt gebruik van revaliderende of compenserende technieken, of een combinatie van beide.

Behandeling dysfonie

De logopedist start met een stemtherapie om je houding en ademhaling te verbeteren. Je doet stemontspannende en stemversterkende oefeningen.

Behandeling na het verwijderen van een tumor uit het hoofd- en halsgebied

Als een tumor uit je mondholte verwijderd wordt, ervaar je de eerste weken of maanden na de operatie vaak problemen met eten en spreken. De logopedist richt een behandeling op.

Behandeling perifere aangezichtsverlamming

De logopedist werkt volgens de principes van de mimetherapie. Hij/zij geeft oefeningen om de spiergroepen en delen van je lichaam voor je expressie bewust te gebruiken.

Behandeling spraakapraxie

Deze therapie start meestal met het deblokkeren van je spraak. Als dat een succes is, drilt de logopedist op woorden, woordgroepen en eventueel zinnen.

Behandeling spraakmoeilijkheden na een totale laryngectomie

Bij een totale laryngectomie verwijdert de arts je stemplooien, waardoor je na de operatie niet meer kan praten op de gewone manier. De logopedist leert je opnieuw praten.