Banner website
Algemeen ziekenhuis

ZAS Vincentius

Sint-Vincentiusstraat 20 , 2018 Antwerpen
Bezoekuren

Elke dag van 14 tot 20 uur

Over

ZAS Vincentius

ZAS Vincentius is een algemeen ziekenhuis met 336 erkende bedden. Je kan hier terecht voor raadplegingen en ingrepen.

Campus Vincentius ligt het zwaartepunt van de thoraxheelkunde. Met de meest bevraagde MUG-dienst van Vlaanderen is ook de spoedafdeling op deze campus een vaste waarde in het Antwerpse centrum. Daarnaast is de materniteit d.m.v. het BFHI-label een referentie inzake natuurlijk bevallen en begeleiding bij borstvoeding. Verder is hier ook het muco-referentiecentrum gelokaliseerd.

Huisartsenwachtpost

Deze campus huisvest sinds juli 2021 huisartsenwachtpost Brabo. Daar kan je terecht tijdens het weekend of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost Brabo is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Minerva (Antwerpen-centrum en Berchem). Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op de website van de huisartsenkring.  

Maatschappelijke zetel:

Netwerk ZAS vzw
Leopoldstraat 26
2000 Antwerpen
BE 0671.631.364
RPR Antwerpen
 

Netwerk ZAS vzw is het netwerk van ZNA en GZA Ziekenhuizen.

Dit is een rookvrije site

ZAS Vincentius is volledig rookvrij. Ook het plein voor het ziekenhuis en het terrein rond de gebouwen zijn rookvrij. Als roker kan je terecht in de rookhut links op het voorplein, of in de rookhut op route 121.

Met de auto

Bekijk de routebeschrijving op Google Maps. 

Sinds 1 augustus 2023 geldt een nieuw parkeerreglement in een deel van het centrum van Antwerpen. Deze campus ligt niet in dat beperkte parkeergebied. Je mag parkeren in de straten rond het ziekenhuis. Je leest meer hierover bij de stad Antwerpen.

Opgelet: er zijn wegenwerken op de Grotesteenweg vanaf de Uitbreidingsstraat tot en met het kruispunt met de Elisabethlaan en het Ringfietspad. Hou daarom rekening met omleidingen om op tijd bij campus Vincentius aan te komen, als je vanaf Berchem of Mortsel komt. Volgens de huidige planning duren de werken tot september 2024.

Met de fiets

Er is een fietsenstalling aan de hoofdingang.

Met het openbaar vervoer

ZAS Vincentius bevindt zich in het centrum van Antwerpen, vlakbij het Stadspark, de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg. Deze campus is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, zelfs vanaf Linkeroever. De dichtstbijzijnde haltes zijn "Antwerpen Belgiëlei", "Antwerpen Sint-Vincentius" en "Antwerpen Gounod". Meer informatie vind je op de website van De Lijn.

Huisartenwachtpost

De campus huisvest sinds juli 2021 huisartsenwachtpost Brabo. Daar kan je terecht tijdens het weekend of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost Brabo is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Minerva (Antwerpen-centrum en Berchem). Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op de website van de huisartsenkring.  

 Wat?Waar?Openingsuren
BezoekerscafetariaWarme en koude dranken, gebak en warme gerechtenOp het gelijkvloers. Wandel aan de ingang naar rechts en neem vervolgens de eerste gang links. 

Maandag tot vrijdag
10 uur - 17 uur

Weekend en feestdagen gesloten

Shop Sint-AugustinusGeschenk- en krantenwinkel met kleine koffiehoekOp het gelijkvloers, links van de ingang

Maandag tot vrijdag
9 uur tot 17 uur

Weekend en feestdagen
14 uur - 18 uur

Zijn de cafetaria en de shop gesloten? In onze campus vind je op verschillende plaatsen automaten met koude en warme dranken. Daar kan je dag en nacht terecht voor een verfrissing. 

 Wat?Waar?Openingsuren
Shop Sint-VincentiusSnacks, dranken, kranten, tijdschriften en kleine geschenkenOp het gelijkvloers, links van de ingang

Maandag tot vrijdag
9 uur tot 17 uur

Weekend en feestdagen
14 uur - 18 uur

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘gza-public’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. Vraag vooraf om een telefooncode bij de opnamedienst. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken.

Wil je even rust opzoeken? Bezoekers en patiënten zijn in ZAS Vincentius steeds welkom in de kapel voor een moment van bezinning of gewoon om even op adem te komen.

De kapel bevindt zich op het gelijkvloers, recht voor de hoofdingang. Je kan er terecht op weekdagen van 8 uur tot 20 uur. Op hoogdagen wordt er een misviering opgedragen.

Voor patiënten

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS Vincentius kan je tijdens je verblijf je haar laten knippen of een ontspannende voetverzorging krijgen.

De kapper in ZAS Vincentius knipt steeds op maandag, dinsdag en donderdag en komt tot bij jou op de kamer.

Een afspraak maken voor de kapper of pedicure doe je via de verpleging op de afdeling. Je betaalt via de ziekenhuisfactuur. 

In ZAS Vincentius hebben alle kamers  een kluis. Daarin kan je jouw persoonlijke spullen veilig achterlaten.

1 - 9 van 47
Dienst

Cardiologie voor kinderen

cardiale heelkunde, cardiochirurgie, hartziekte , hartchirurgie, vaatziekte
Dienst

Endocrinologie

hormoonziekte, suikerziekte, diabetes, obesitas, bijnier, hormonen, schildklier, hypofyse, calciumproblemen
Dienst

Gastro-enterologie voor kinderen

maag-darmaandoeningen bij kinderen, leverproblemen bij kinderen, voedingsproblemen bij kinderen
1 - 9 van 117
Filters
Dienst

0nderzoek hormonale stoornissen

Via bloed- en urineonderzoek wordt gekeken of er stoornissen zijn in je hormonenstofwisseling, zoals bijvoorbeeld afwijkingen in de (bij)schildklier, hypofyse of bijnier.

24 uurs-EEG

24 uurs-elektro-encefalogram
Deze test meet 24 uur lang de hersenactiviteit om problemen op te sporen die we in korte tests niet altijd vinden. We kijken hoe de hersenen werken, ook tijdens de slaap.

24-uurs urinecollectie

Om in te schatten hoeveel de nieren nu precies van een bepaalde stof uitscheiden, kan het zinvol zijn om de urine van een volledige dag en nacht op te sparen en te onderzoeken.

6-minutenwandeltest

zesminutenwandeltest
Bij deze test meten we welke afstand je kan afleggen binnen zes minuten. Tijdens de test meten we je zuurstofsaturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en je hartslag.

Accessmapping

Bij accessmapping kijken artsen de slagaders en aders bij nierpatiënten na. Ze onderzoeken waar een kunstmatige verbinding kan komen tussen bijvoorbeeld een slagader en een ader.

Allergietest

allergie, huidpriktest
Bij een allergietest gaan we na of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen bepaalde stoffen of allergenen.

Angiografie

röntgenonderzoek bloedvaten , contrastonderzoek bloedvaten, bloedvatenonderzoek
Bij een angiografie maakt de radioloog de bloedvaten zichtbaar door er rechtstreeks een contrastvloeistof in te spuiten en daarbij snel een aantal röntgenfoto’s te maken.

Arteriële katheter

Een arteriële katheter is een kunststof buisje dat direct in een slagader wordt geplaatst.

Artrografie

Artrografie is een onderzoek waarbij we contrastvloeistof in een gewricht injecteren en er daarna röntgenbeelden van maken.
1 - 9 van 301
Filters
Dienst

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Alvleesklierchirurgie of pancreaschirurgie

Een operatie aan je alvleesklier of pancreas. Je alvleesklier heeft een belangrijke rol in je spijsvertering en regelt je suikerspiegel.

Ambulante revalidatie voor ouderen

Ouderen met mobiliteitsproblemen kunnen in ZAS Vincentius multidisciplinaire revalidatie volgen. In ZAS Augustinus bieden we voor ouderen met dementie cognitieve training aan.

Analgetica

Analgetica zijn medicijnen die gebruikt worden om pijn te verzachten of weg te nemen. Ze werken op verschillende manieren in op het perifere of centrale zenuwstelsel.

Aneurysma open heelkunde

Via een buikincisie vervangen artsen het aneurysma door een prothese of kunstader. Het herstel hiervan duurt langer.

Anterieure cervicale dissectomie en fusie

ACDF-operatie, operatie van een nekhernia
Dit is een mogelijke operatie bij een nekhernia. De arts verwijdert de beschadigde tussenwervelschijf en maakt enkele wervels aan elkaar vast. Dit verlicht de druk op de zenuwen.

Aponeurectomie

De ziekte van Dupuytren kan je vingers doen krommen. Een aponeurectomie is een operatie waarbij we slecht weefsel in je handpalm wegsnijden zodat je je vingers weer kan strekken.

Armlift

Een armlift is een ingreep om slappe of loshangende huid aan de binnenkant van de bovenarmen te corrigeren. De operatie gebeurt vaak in combinatie met liposuctie.