Banner website
Gespecialiseerd ziekenhuis

ZAS Hoge Beuken

Commandant Weynsstraat 165 , 2660 Hoboken
Bezoekuren

Elke dag van 14 tot 19.30 uur

Over

ZAS Hoge Beuken

ZAS Hoge Beuken is een gespecialiseerd ziekenhuis voor geriatrie en revalidatie. Je kan er terecht om de beweeglijkheid van je lichaam te revalideren (onder andere na orthopedische ingrepen) of om te herstellen van hersen-, rug- en zenuwletsels.
 

Het ziekenhuis biedt daarnaast een hele waaier aan technische- en bloedonderzoeken. Je kan er onze specialisten in tal van medische domeinen raadplegen in de polikliniek of een behandeling krijgen in het dagziekenhuis.

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

 

Parking

ZAS Hoge Beuken heeft een betalende parking. Je betaalt 1,25 € per uur. Je vindt die aan de hoofdingang, ter hoogte van inrit 6 en aan inrit 4 voor de afdelingen neurologie en neurorevalidatie. 
 

Met de fiets

Je kan ook gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen. Meer info over de stadsfietsen en over de Velo-stations vind je op de website van Velo Antwerpen.
Velo-station 285 bevindt zich aan de hoofdingang, ter hoogte van afrit 6.
 

Met het openbaar vervoer

 
 Wat?Waar?Openingsuren
BezoekerscafetariaWarme en koude dranken, belegde broodjes, snacks en gebakIn de hal van het ziekenhuis

Werkdagen
12.30 uur - 17 uur
(keuken sluit om 16.30 uur)

Weekend
13.30 uur - 17 uur 
(keuken sluit om 16.30 uur)

Feestdagen gesloten

Is de cafetaria gesloten? In onze campus vind je op verschillende plaatsen automaten met dranken en snacks. Daar kan je dag en nacht terecht voor een verfrissing of snelle hap.

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘zna-net’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken.

Voor patiënten

In ZAS Hoge Beuken kan je tijdens jouw opname gratis boeken of tijdschriften lenen. Zin om te lezen? Om de twee weken komt er op dinsdagnamiddag een team van Rode Kruis-vrijwilligers langs met een bibliotheekwagentje.

Wie even tot rust wil komen in de natuur, kan een wandeling maken in de tuin rond Hoge Beuken. De tuin is vrij toegankelijk, maar laat het even weten aan de verpleging als je de afdeling verlaat.

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS Hoge Beuken kan je tijdens je verblijf je haar laten knippen of een ontspannende voetverzorging krijgen.

ZAS Hoge Beuken heeft een eigen kapsalon, voor zowel mannen als vrouwen, op de gelijkvloerse verdieping (blok 1). De kapper knipt op woensdag en donderdag.

Je kan een afspraak maken bij de kapper door te bellen naar 03 830 90 90 kies 2, of via de verpleging op jouw afdeling. Dan maken zij een afspraak voor jou. Ook een pedicure bestellen kan via de verpleging. Je betaalt via de ziekenhuisfactuur. 

In ZAS Hoge Beuken hebben alle kamers een kluisje. Daarin kan je jouw persoonlijke spullen veilig achterlaten. 

1 - 9 van 28
Dienst

Hartcentrum

cardiologie, cardiochirurgie, cardiale heelkunde, hartziekte, hartchirurgie, vaatziekte
1 - 9 van 81
Filters
Dienst

24 uurs-EEG

24 uurs-elektro-encefalogram
Deze test meet 24 uur lang de hersenactiviteit om problemen op te sporen die we in korte tests niet altijd vinden. We kijken hoe de hersenen werken, ook tijdens de slaap.

24-uursbloeddrukmeting

Een draagbaar apparaat meet op vaste tijdstippen en tijdens dagelijkse activiteiten je bloeddruk. Deze reeks metingen geeft een objectief beeld van je bloeddruk.

6-minutenwandeltest

zesminutenwandeltest
Bij deze test meten we welke afstand je kan afleggen binnen zes minuten. Tijdens de test meten we je zuurstofsaturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en je hartslag.

Allergietest

allergie, huidpriktest
Bij een allergietest gaan we na of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen bepaalde stoffen of allergenen.

Artrografie

Artrografie is een onderzoek waarbij we contrastvloeistof in een gewricht injecteren en er daarna röntgenbeelden van maken.

BAEP

brainstorm auditory evoked potentials
BAEP kijkt hoe je hersenen reageren op geluiden. De test helpt om gehoor- en zenuwproblemen in de hersenstam te ontdekken.

Bloedgasbepaling

We nemen een bloedstaal uit de slagader in je pols om het zuurstof- en koolzuurgehalte in je bloed te meten. Zo komen we te weten hoe goed je longen functioneren.

Bloedonderzoek om mucoviscidose op te volgen

Met een bloedonderzoek kunnen we bij mucopatiënten de werking van de nieren, lever en alvleesklier nagaan en de hoeveelheid vitamines meten.

Borstbiopsie

tru-cut biopsie, invasief weefselonderzoek
Bij een borstbiopsie verwijdert de arts wat weefsel van de borstklier. Dat weefsel wordt daarna onder de microscoop onderzocht om te zien of er kwaadaardige cellen aanwezig zijn.
1 - 9 van 224
Filters
Dienst

Ablatie

Om hartritmestoornis te genezen. Door gebruik te maken van warmte- of koude-energie verhelpt de arts de elektrische storing in je hart.

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Alvleesklierchirurgie of pancreaschirurgie

Een operatie aan je alvleesklier of pancreas. Je alvleesklier heeft een belangrijke rol in je spijsvertering en regelt je suikerspiegel.

Analgetica

Analgetica zijn medicijnen die gebruikt worden om pijn te verzachten of weg te nemen. Ze werken op verschillende manieren in op het perifere of centrale zenuwstelsel.

Aneurysma endovasculair

Via de liezen plaatsen artsen een kunststof buis aan de binnenzijde van het bloedvat. Het herstel is relatief kort.

Anterieure cervicale dissectomie en fusie

ACDF-operatie, operatie van een nekhernia
Dit is een mogelijke operatie bij een nekhernia. De arts verwijdert de beschadigde tussenwervelschijf en maakt enkele wervels aan elkaar vast. Dit verlicht de druk op de zenuwen.

Aponeurectomie

De ziekte van Dupuytren kan je vingers doen krommen. Een aponeurectomie is een operatie waarbij we slecht weefsel in je handpalm wegsnijden zodat je je vingers weer kan strekken.

Arthrodese

fusie, operatief vastzetten van een gewricht
Arthrodese is een operatie waarbij de arts (een deel van) je gewricht vastzet. Je kan er dan minder vlot mee bewegen, maar de pijn verdwijnt.