Banner website
Medisch centrum

ZAS Medisch Centrum Kaai 142

Mullhouselaan Noord 3 , 2030 Antwerpen (Haven)
Bezoekuren

Elke dag open van 07.30 tot 21.30 uur

ZAS medisch centrum Kaai 142 is een medische hulpdienst voor iedereen in en rond het havengebied. Het centrum is vooral gespecialiseerd in kleine traumatologie: dat zijn verwondingen veroorzaakt door ongevallen.
 

Met of zonder afspraak?

Je kan op vrije raadpleging komen.
Enkel voor verdere opvolging vragen we om een afspraak te maken.
 

Openingsuren

Alle dagen open van 07:30 u. tot 21:30 u.
Ook in het weekend en op feestdagen
 

Buiten de openingsuren

Dringend medische hulp nodig buiten de openingsuren?
 

Met de auto

Je bereikt het Medisch Centrum via de Noorderlaan. Voor het bioscoopcomplex Kinepolis, neem je links de Groenendaallaan. Deze volg je tot de bocht rechts richting Vosseschijnstraat. De Mulhouselaan Noord vind je links tussen het 2de en het 3de havendok.
 
 

Parking

Er is gratis parkeergelegenheid aan de overkant van de straat.
 

Met het openbaar vervoer

 

1 - 4 van 4
spoed
Dienst

Spoed

spoedgeneeskunde, spoedgevallen, spoedgevallendienst, spoedafdeling, spoeddienst, urgentiegeneeskunde, eerste hulp
1 - 9 van 9
Filters
Dienst

Artrografie

Artrografie is een onderzoek waarbij we contrastvloeistof in een gewricht injecteren en er daarna röntgenbeelden van maken.

Bloedafname

Voor een bijkomend bloedonderzoek neemt de zorgverlener bloed af. Je bloed wordt in het labo geanalyseerd.

Botscan

Een onderzoek van je skelet, zijnde je botten en gewrichten. Deze scan brengt aandoeningen en de doorbloeding van (bepaalde delen van) je skelet in beeld.

Echografie

Ultrasoundonderzoek
Een echografie maakt gebruik van geluidsgolven met een hoge frequentie om organen, spieren en andere structuren in beeld te brengen. Het onderzoek is pijnloos en onschadelijk.

Elektrocardiogram

ECG, EKG, hartfilmpje
De cardioloog registreert de elektrische activiteit van je hart en krijgt daardoor meer informatie over de hartfrequentie en de (on)regelmatigheid van het hartritme.

Klinisch onderzoek orthopedie

Bij een klinisch onderzoek heb je een grondig gesprek met de arts en onderzoekt die je steun- en bewegingsstelsel om te kijken of alles nog goed werkt.

Medische beeldvorming

Om een beeld van je lichaam te krijgen, kan de spoedarts een RX, CT-scan, echografie of NMR uitvoeren. Die beelden zijn heel belangrijk om eventuele afwijkingen te ontdekken.

Onderzoek door de spoedarts

De spoedarts bekijkt je klachten zorgvuldig en voert tests uit om te bepalen wat er aan de hand is. Is er dringend bijkomend onderzoek nodig? Dan plant de spoedarts dat in.

Röntgenonderzoek

radiografie, RX, RX-onderzoek, conventionele radiologie
Een röntgenonderzoek maakt met röntgenstralen of X-stralen weefsels en structuren van je lichaam zichtbaar. Soms krijg je eerst een contrastmiddel toegediend.
1 - 9 van 61
Filters
Dienst

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Anterieure cervicale dissectomie en fusie

ACDF-operatie, operatie van een nekhernia
Dit is een mogelijke operatie bij een nekhernia. De arts verwijdert de beschadigde tussenwervelschijf en maakt enkele wervels aan elkaar vast. Dit verlicht de druk op de zenuwen.

Aponeurectomie

De ziekte van Dupuytren kan je vingers doen krommen. Een aponeurectomie is een operatie waarbij we slecht weefsel in je handpalm wegsnijden zodat je je vingers weer kan strekken.

Arthrodese

fusie, operatief vastzetten van een gewricht
Arthrodese is een operatie waarbij de arts (een deel van) je gewricht vastzet. Je kan er dan minder vlot mee bewegen, maar de pijn verdwijnt.

Arthroscopie elleboog

kijkoperatie elleboog
Een arthroscopie is een kijkoperatie. Via kleine sneetjes brengt de arts een camera en instrumenten in om de elleboog vanbinnen te bekijken en, indien nodig, ineens te behandelen.

Behandeling enkelfractuur

behandeling gebroken enkel
De behandeling van een gebroken enkel hangt af van het soort breuk. In veel gevallen volstaat het om een gipsverband te dragen, maar soms is er ook een operatie nodig.

Behandeling heupfractuur

behandeling van een gebroken heup
Een heupfractuur is enkel via een operatie te behandelen. Hoe artsen je heupfractuur herstellen, hangt af van het fractuurtype, je leeftijd en de kwaliteit van je bot.

Bot verwijderen

Artsen verwijderen extra botweefsel zodat enkel gezond bot en kraakbeen overblijft.