Dienst

Chirurgie bij kinderen

In ZAS Paola (Kinderziekenhuis) gebeuren chirurgische ingrepen op topniveau in een eigen kinderoperatiekwartier.
Ontspannen in het kinderziekenhuis

Huiselijke sfeer

In de wachtruimte kan je kind in een huiselijke en ontspannen sfeer spelen. Zo heeft je kind niet het gevoel in een ziekenhuis te zijn.

Saffier

Zeldzame kinderchirurgie

6 kinderchirurgen van Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) en UZ Brussel bundelen hun ervaring in het Saffier-netwerk en voeren ruim 1800 ingrepen per jaar uit bij zeldzame kinderziekten. Saffier is daarmee een van de grootste centra voor heelkunde bij zeldzame kinderziekten.

Door de samenwerking en permanente kennisuitwisseling versterken de kinderchirurgen hun ervaring. Bovendien staan ze elkaar bij tijdens een ingreep. Samen werken de chirurgen aan gemeenschappelijke behandelmanieren voor de meeste aandoeningen. Zo krijgt jouw kind, in elk ziekenhuis uit het netwerk, altijd dezelfde hoogwaardige behandeling.

Intensieve samenwerking

Zeldzame longafwijkingen

In het Thoraxcentrum voor kinderen werkt een gespecialiseerd team van neonatologen, pneumologen, kinderintesivisten, anesthesisten, verpleging en chirurgen samen om complexe longafwijkingen te behandelen.

voor aangeboren borstkasafwijkingen

Pectuskliniek

Een gespecialiseerd team van kinderchirurgen, kinderartsen, kinesisten en kinderanesthesisten kiest de meest passende behandeling, operatief of niet-operatief, bij aangeboren borstkasafwijkingen.

1 - 1 van 1
Filters
Locatie
1 - 6 van 6
Filters
Locatie

Drukmeting bij de ziekte van Hirschsprung

Bij de drukmeting wordt een dun slangetje met een ballonnetje in de anus gebracht. Dit ballonnetje blazen we op om de druk in de anus te meten.

Endoscopie

Een endoscopie is een onderzoek waarbij we een dunne buis via een lichaamsopening (zoals de mond of anus) naar binnen brengen om organen aan de binnenkant te bekijken.

Full thickness biopt

Soms komt uit de onderzoeken niet meteen een duidelijke diagnose. Dan voeren we een extra biopsie uit, de full thickness biopt.

Ph-meting

Om de ernst van reflux te bepalen meten we de zuurgraad met een sonde in de slokdarm. Soms voeren we de ph-meting 48 uur uit om het effect van de medicijnen tegen reflux te meten.

Röntgenfoto bij de ziekte van Hirschsprung

Via de anus brengen we contrastvloeistof in de dikke darm. Zo wordt de darm zichtbaar op de foto. Bij de ziekte van Hirschsprung is de endeldarm nauw en de dikke darm juist wijder.

Slijmvliesbiopsie van de endeldarm

Er wordt een klein stukje slijmvlies uit de endeldarm gezogen. Dat onderzoeken we onder de microscoop. Zien we verdikte zenuwvezels? Dat kan wijzen op de ziekte van Hirschsprung.
1 - 9 van 11
Filters
Locatie

Antirefluxoperatie

De overgang tussen slokdarm en maag wordt aangepast zodat voedsel vanuit de maag niet meer terug naar de slokdarm gaat. De operatie duurt gemiddeld 2 tot 3 uur.

Behandeling hoge anorectale malformatie

De behandeling bestaat uit drie stappen: je kind krijgt een tijdelijke stoma. Tijdens een tweede operatie wordt een anus gemaakt. Met een derde operatie wordt de stoma verwijderd.

Besnijdenis

circumcisie
Bij een circumcisie of besnijdenis neemt de arts een deel of de volledige voorhuid van je penis weg om ontstekingen van de eikel of plasproblemen op te lossen.

Doorhaaloperatie bij M. Hirschsprung

Het stuk abnormale dikke darm wordt weggehaald tijdens een kijkoperatie via de anus. Dit gebeurt als je kind vier weken à zes maanden oud is.

Halsfistel verwijderen

De halsfistel wordt onder volledige verdoving verwijderd tijdens een operatie.

Liesbreukoperatie

De liesbreuk wordt via een kijkoperatie of open benadering hersteld. Tijdens de operatie sluiten we de doorgang van de buik naar de lies.

Middenrifbreukoperatie

Tijdens deze operatie brengt de chirurg buikorganen zoals darmen, milt of lever opnieuw in de buik. Zo krijgen de longen en het hart weer ruimte.

Navelstrengbreuk herstellen

Afhankelijk van de grootte van de breuk vindt de operatie in de dagen na de geboorte plaats of later.

Operatie bij overmatig zweten

Tijdens de operatie schakelen we de zenuw uit die voor overmatig zweten zorgt. Dat gebeurt via een kijkoperatie in de borstkas en heet ‘Endoscopische Thoracale Sympathectomie’.
1 - 1 van 1
Route 25 tot en met 30

ZAS Paola

Lindendreef 1 , 2020 Antwerpen
Contacteer

Contacteer Chirurgie bij kinderen in ZAS Paola

Bel ons

Contact

Vragen over Saffier kan je mailen naar saffier@zas.be.

Vind een zorgverlener