Banner website
Kinderziekenhuis

ZAS Paola

Lindendreef 1 , 2020 Antwerpen
Bezoekuren

Elke dag van 14 tot 19.30 uur

Over

ZAS Paola

ZAS Paola is helemaal gericht op de zorg voor zieke kinderen. Kinderen en ouders nemen actief deel aan de behandeling. Zo proberen we een veilige omgeving te creëren waarbij de eigenheid van je kind centraal staat, want kinderen zijn geen mini-volwassenen.

Kinderartsen met verschillende subspecialisaties staan garant voor de kwaliteitsvolle aanpak binnen ZAS Paola. De brede waaier aan medische zorg die zij bieden, wordt aangevuld met behandelingen en onderzoeken van specialisten uit andere disciplines die ook zorg bieden aan kinderen.

Ons aanbod

 • Algemene Kindergeneeskunde of pediatrie
 • Specialistische/internistische pediatrie
  Kindercardiologie
  Kinderendocrinologie
  Kinderdiabetologie
  Kindergastro-enterologie/ maagdarmziektes
  Kinderhemato-oncologie
  Kindernefrologie/ nierziektes
  Kinderneurologie
  Kinderpneumologie/ longziektes
  Kinderreumatologie
  Genetica
  Metabole ziekten
 • Kinder-NKO
 • Kinderanesthesie
 • Kinderoftalmologie
 • Kinderchirurgie en Neonatale chirurgie
 • Kinderorthopedie, Fysische geneeskunde en Revalidatie
 • Kinderurologie
 • Plascentrum
 • Kinderradiologie

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

Bekijk de routebeschrijving op Google Maps. 

ZAS Koningin Paola Kinderziekenhuis beschikt over een eigen betaalparking, voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Bij het binnenrijden krijg je een ticket waarmee je aan de automaat (links in de inkomhal) kan betalen voor je je auto ophaalt.

Met de fiets

Je kan gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen. Meer info over de stadsfietsen en over de Velo-stations vind je op de website van Velo Antwerpen.

Velo-station 268 bevindt zich op de Lindendreef, ter hoogte van de hoofdingang van ZAS Middelheim. 

Met het openbaar vervoer

 • Gebruik Google Maps.
  Vul je locactie in, klik op het icoontje voor openbaar vervoer en je krijgt een overzicht van hoe je het best met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis komt.


Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

<invoegen>

<invoegen>

<invoegen>

<invoegen>

Voor patiënten

Een ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis, zeker voor kinderen. Om hun tijd hier zo zacht mogelijk te laten verlopen, heeft ZAS Paola een team van pedagogische medewerkers ter beschikking. Zij zorgen voor afleiding, bieden een luisterend oor en voorzien informatie op kindniveau over operaties of onderzoeken. Zo creëren ze voorspelbaarheid en veiligheid voor alle jonge patiënten.

Mist je kind te veel lessen door een ziekenhuisopname? Dan kan hij of zij in het ziekenhuis naar school gaan. Patiëntjes tussen 2,5 en 18 jaar krijgen hier les en zorg op maat. De lessen vinden plaats in de voormiddag, in een speciaal ingericht leslokaal. Alles gebeurt in nauw overleg met de artsen, verpleegkundigen, leerkrachten en ouders.

Heb je vragen? Op de website van de buitengewone scholen van Stedelijk Onderwijs Antwerpen vind je meer informatie.

Alle kinderen hebben recht om te spelen, ook als ze ziek zijn. In ZAS Paola hebben we daarom een gezellig speellokaal ingericht met een aanbod voor alle leeftijden. Kinderen en jongeren die opgenomen zijn, vinden er onder meer boeken, duplo, lego, gezelschapspelletjes, knutselmateriaal en een playstation.

Het speellokaal is open van maandag tot vrijdag, van 9.30 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16.30 uur. Patiëntjes kunnen er heen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker.

Kan jouw kind de kamer niet verlaten door een risico op besmetting? Dan brengen we speelgoed tot op de kamer. 

1 - 9 van 24
Dienst

Cardiologie voor kinderen

cardiale heelkunde, cardiochirurgie, hartziekte , hartchirurgie, vaatziekte
Dienst

Gastro-enterologie voor kinderen

maag-darmaandoeningen bij kinderen, leverproblemen bij kinderen, voedingsproblemen bij kinderen
1 - 9 van 64
Filters
Dienst

24-uurs urinecollectie

Om in te schatten hoeveel de nieren nu precies van een bepaalde stof uitscheiden, kan het zinvol zijn om de urine van een volledige dag en nacht op te sparen en te onderzoeken.

24-uursbloeddrukmeting

Een draagbaar apparaat meet op vaste tijdstippen en tijdens dagelijkse activiteiten je bloeddruk. Deze reeks metingen geeft een objectief beeld van je bloeddruk.

24uurs pH- impedantiemeting

reflux, refluxziekte, zuurtegraadmeting, impedantie
De kindergastro-enteroloog meet de zuurtegraad en de terugvloei van vloeistoffen en/of lucht in de slokdarm. Dit onderzoek gebeurt met een kleine sonde via de neus.

Ademtesten

Ademtesten worden onder andere gebruikt om na te gaan of je kind bepaalde voedingsstoffen niet verteert, er bepaalde bacteriën aanwezig zijn in de maag ...

Allergietest

allergie, huidpriktest
Bij een allergietest gaan we na of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen bepaalde stoffen of allergenen.

Arteriële katheter

Een arteriële katheter is een kunststof buisje dat direct in een slagader wordt geplaatst.

Artrografie

Artrografie is een onderzoek waarbij we contrastvloeistof in een gewricht injecteren en er daarna röntgenbeelden van maken.

Blaasfunctieonderzoek

blaasonderzoek, urodynamisch onderzoek (UDO)
De kinderuroloog onderzoekt de werking van de blaas, sluitspier en het plasmechanisme van je kind. Om de blaasdruk te meten wordt de blaas via een buisje langs de plasbuis gevuld.

Bloedonderzoek

Via bloedonderzoeken schatten we de nierfunctie in, kijken we de zoutbalansen na en sporen we risicofactoren op hart- en vaatlijden zoals diabetes en cholesterolverhoging op.

1 - 9 van 124
Filters
Dienst

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Ambulante opvolging of revalidatie (dagbehandeling) van hersenverlamming of cerebrale parese

cerebrale palsy, spasticiteit
Een houding- en bewegingsprobleem dat veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen.

Ambulante opvolging of revalidatie (dagbehandeling) van neuromusculaire aandoeningen

stoornis aan de spieren of zenuwen
Probleem bij de spieren of verbinding tussen de zenuwen en de spieren waardoor je kind motorische problemen of gevoelsstoornissen heeft.

Anterieure cervicale dissectomie en fusie

ACDF-operatie, operatie van een nekhernia
Dit is een mogelijke operatie bij een nekhernia. De arts verwijdert de beschadigde tussenwervelschijf en maakt enkele wervels aan elkaar vast. Dit verlicht de druk op de zenuwen.

Antirefluxoperatie

De overgang tussen slokdarm en maag wordt aangepast zodat voedsel vanuit de maag niet meer terug naar de slokdarm gaat. De operatie duurt gemiddeld 2 tot 3 uur.

Antirefluxprocedure

antiterugvloeiprocedure
De terugvloei van urine wordt behandeld door een product in te spuiten in de uitgang van de urineleider. Een piepkleine camera en een naaldje worden in de plasbuis ingebracht.

Aponeurectomie

De ziekte van Dupuytren kan je vingers doen krommen. Een aponeurectomie is een operatie waarbij we slecht weefsel in je handpalm wegsnijden zodat je je vingers weer kan strekken.

Arthrodese

fusie, operatief vastzetten van een gewricht
Arthrodese is een operatie waarbij de arts (een deel van) je gewricht vastzet. Je kan er dan minder vlot mee bewegen, maar de pijn verdwijnt.