Banner website
Algemeen ziekenhuis

ZAS Augustinus

Oosterveldlaan 24 , 2610 Wilrijk
Bezoekuren

Elke dag van 14 tot 20 uur

Over

ZAS Augustinus

ZAS Augustinus is een algemeen ziekenhuis met 580 erkende bedden. Je kan hier terecht voor raadplegingen en ingrepen. 
 

Op campus Augustinus vind je een gespecialiseerd aanbod van moeder- en kindzorg met een focus op prenatale diagnostiek, fertiliteit en intensieve zorgen voor zwangeren en pasgeborenen. Daarnaast is deze campus gespecialiseerd in oncologische behandelingen - waaronder oncologische heelkunde, chemo- en radiotherapie en klinische studies. Verder zijn hier ook de borstkliniek en de kliniek voor eierstokkanker en familiale borstkanker ondergebracht.
 

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

Campus ZAS Augustinus bevindt zich in Wilrijk, vlakbij afrit 6 op de E19. 

Bekijk de routebeschrijving op Google Maps. 

Opgelet: vanaf 17 april 2023 zijn er wegenwerken op de Grotesteenweg vanaf de Uitbreidingsstraat tot en met het kruispunt met de Elisabethlaan en het Ringfietspad. Hou daarom rekening met omleidingen om op tijd bij ZAS Augustinus aan te komen, als je vanaf Berchem of het centrum komt. Volgens de huidige planning duren de werken tot september.

Met de fiets

Er is een fietsenstalling rechts van de hoofdingang.

Je kan ook gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen. Meer info over de stadsfietsen en over de Velo-stations vind je op de website van Velo Antwerpen.

Velo-station 323 - Sint-Augustinus

Met het openbaar vervoer

Je kan deze campus ook met het openbaar vervoer bereiken. De dichtstbijzijnde haltes zijn "Wilrijk Sint Augustinusziekenhuis", "Wilrijk Pius X-plein" en "Antwerpen Groenenborgerlaan". 

 Wat?Waar?Openingsuren
BezoekerscafetariaWarme en koude dranken, snacks, belegde broodjes en warme maaltijdenOp het gelijkvloers, aan de hoofdingang de tweede gang naar rechts

Maandag tot vrijdag
7 uur - 20 uur

Weekend en feestdagen
12 uur - 19 uur

ZelfbedieningsmuurDagelijks aangevulde automaten met verse broodjes,  maaltijden en smoothiesAan de hoofdingang24/7
BroodautomaatDagelijks aangevulde automaat met vers broodAan de hoofdingang24/7
 Wat?Waar?Openingsuren
Shop AugustinusSnacks, dranken, kranten, tijdschriften, en geschenken Op het gelijkvloers, rechts van de hoofdingang

Maandag tot vrijdag
9 uur - 19.30 uur

Weekend en feestdagen
12.30 uur  - 15.30 uur en 16 uur - 19.30 uur

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘gza-public’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. Vraag vooraf om een telefooncode bij de opnamedienst. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken.

Wil je even rust opzoeken? Bezoekers en patiënten zijn in ZAS Augustinus steeds welkom in de kapel en de stille ruimte voor een moment van bezinning of gewoon om even op adem te komen.

De stille ruimte bevindt zich in de glazen gang aan de bezoekerscafetaria. De kapel bereik je via route 50. Je kan er terecht op weekdagen van 8 uur tot 20 uur.

Voor patiënten

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS Augustinus kan je tijdens je verblijf je haar laten knippen of een ontspannende voetverzorging krijgen.

De kapper in ZAS Augustinus knipt steeds op woensdag en komt tot bij jou op de kamer. Zo kan iedereen, ook de minder mobiele patiënten, genieten van een knipbeurt.

Een afspraak maken voor de kapper of pedicure doe je via de verpleging op de afdeling. Je betaalt via de ziekenhuisfactuur.

In ZAS Augustinus hebben alle kamers  een kluis. Daarin kan je jouw persoonlijke spullen veilig achterlaten.

1 - 9 van 67
Dienst

Cardiologie voor kinderen

cardiale heelkunde, cardiochirurgie, hartziekte , hartchirurgie, vaatziekte
Dienst

Endocrinologie

hormoonziekte, suikerziekte, diabetes, obesitas, bijnier, hormonen, schildklier, hypofyse, calciumproblemen
1 - 9 van 151
Filters
Dienst

Seksuologische ondersteuning fertiliteit

Het doorlopen van een fertiliteitsbehandeling kan een effect hebben op je relatie en je seksleven. Een seksuoloog ondersteunt jou en je partner bij dit proces.

0nderzoek hormonale stoornissen

Via bloed- en urineonderzoek wordt gekeken of er stoornissen zijn in je hormonenstofwisseling, zoals bijvoorbeeld afwijkingen in de (bij)schildklier, hypofyse of bijnier.

24 uurs-EEG

24 uurs-elektro-encefalogram
Deze test meet 24 uur lang de hersenactiviteit om problemen op te sporen die we in korte tests niet altijd vinden. We kijken hoe de hersenen werken, ook tijdens de slaap.

24-uurs urinecollectie

Om in te schatten hoeveel de nieren nu precies van een bepaalde stof uitscheiden, kan het zinvol zijn om de urine van een volledige dag en nacht op te sparen en te onderzoeken.

24-uursbloeddrukmeting

Een draagbaar apparaat meet op vaste tijdstippen en tijdens dagelijkse activiteiten je bloeddruk. Deze reeks metingen geeft een objectief beeld van je bloeddruk.

6-minutenwandeltest

zesminutenwandeltest
Bij deze test meten we welke afstand je kan afleggen binnen zes minuten. Tijdens de test meten we je zuurstofsaturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en je hartslag.

Accessmapping

Bij accessmapping kijken artsen de slagaders en aders bij nierpatiënten na. Ze onderzoeken waar een kunstmatige verbinding kan komen tussen bijvoorbeeld een slagader en een ader.

Allergietest

allergie, huidpriktest
Bij een allergietest gaan we na of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen bepaalde stoffen of allergenen.

Angiografie

röntgenonderzoek bloedvaten , contrastonderzoek bloedvaten, bloedvatenonderzoek
Bij een angiografie maakt de radioloog de bloedvaten zichtbaar door er rechtstreeks een contrastvloeistof in te spuiten en daarbij snel een aantal röntgenfoto’s te maken.
1 - 9 van 323
Filters
Dienst

Achterwandplastiek

colpo posterior
Colpo posterior is een operatie bij een verzakking van de achterwand van de vagina en de endeldarm. De chirurg brengt de uitgezakte vaginawand en endeldarm terug op hun plaats.

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Allogene stamceltransplantatie

allogene SCT, beenmergtransplantatie, stamceltherapie
Bij een allogene stamceltransplantatie krijg je na intensieve chemotherapie en/of radiotherapie gezonde stamcellen van een donor om zieke bloedcellen in je beenmerg te vervangen.

Alvleesklierchirurgie of pancreaschirurgie

Een operatie aan je alvleesklier of pancreas. Je alvleesklier heeft een belangrijke rol in je spijsvertering en regelt je suikerspiegel.

Ambulante revalidatie voor ouderen

Ouderen met mobiliteitsproblemen kunnen in ZAS Vincentius multidisciplinaire revalidatie volgen. In ZAS Augustinus bieden we voor ouderen met dementie cognitieve training aan.

Analgetica

Analgetica zijn medicijnen die gebruikt worden om pijn te verzachten of weg te nemen. Ze werken op verschillende manieren in op het perifere of centrale zenuwstelsel.

Aneurysma open heelkunde

Via een buikincisie vervangen artsen het aneurysma door een prothese of kunstader. Het herstel hiervan duurt langer.

Anterieure cervicale dissectomie en fusie

ACDF-operatie, operatie van een nekhernia
Dit is een mogelijke operatie bij een nekhernia. De arts verwijdert de beschadigde tussenwervelschijf en maakt enkele wervels aan elkaar vast. Dit verlicht de druk op de zenuwen.