Banner website
Algemeen ziekenhuis

ZAS Middelheim

Lindendreef 1 , 2020 Antwerpen
Bezoekuren

Elke dag van 14 tot 19.30 uur

Over

ZAS Middelheim

ZAS Middelheim is het grootste algemeen ziekenhuis van Antwerpen. Het ziekenhuis is actief in zowat alle medische domeinen. ZAS Middelheim biedt de meest diverse technische en bloedonderzoeken. Je kan er onze specialisten raadplegen in de polikliniek, opgenomen worden in het ziekenhuis of een behandeling krijgen in het dagziekenhuis.
 
Enkele van onze diensten:
 
 • ZAS Middelheim beschikt over een druk bezochte spoedafdeling (met een aparte afdeling voor kinderen) en een grote recent gerenoveerde dienst intensieve zorg.
   
 • Het ziekenhuis omvat een grote materniteit, met intensieve zorg voor pasgeborenen.
   
 • Het centrum voor reproductieve geneeskunde (fertiliteitscentrum) helpt jaarlijks honderden koppels om hun kinderwens te vervullen.
   
 • Nierpatiënten kunnen er terecht voor dialyse, high én low care, ook tijdens de nacht.
   
 • Hartpatiënten worden er al ruim 30 jaar behandeld met de meest vooruitstrevende technieken op de diensten cardiologie en cardiochirurgie. En het cardio-thoracale centrum wordt de komende jaren verder uitgebouwd.
   
 • ZAS Middelheim beschikt over een vooraanstaande dienst oncologie en werkt voor radiotherapie (bestralingen) samen met Iridium Netwerk.
   
 • De ZAS Borstkliniek Middelheim beantwoordt aan de strengste Europese kwaliteitsnormen.
   
 • Je kan in ZAS Middelheim ook terecht voor zeer uitgebreide hoofd-hals chirurgie en reconstructie alsook zeer gespecialiseerde pneumologie, waaronder thuisbeademing.
   
 • Het ziekenhuis biedt ook hoogkwalitatieve orthopedische zorg en een doorgedreven acute revalidatie-afdeling met doorgedreven specialisatie in dwarsleasie.
   
 • De ouder wordende bevolking kan in ZAS Middelheim terecht op onze 3 afdelingen acute geriatrie en in het geriatrisch dagziekenhuis.
   
 • Ook voor diverse gespecialiseerde gastro-enterologische diagnosestellingen en behandelingen kan je er terecht, zowel tijdens een opname als in een dagbehandeling.
   
 • Aanpalend aan ZAS Middelheim vind je het gespecialiseerde ZAS Paola en de Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA).

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

 

Parking

De betaalparking van ZAS Middelheim is met een overdekte gang verbonden met de hoofdingang van het ziekenhuis.

Deze parking is toegankelijk via de Floraliënlaan en via de Lindendreef en de oprit naar de hoofdingang. Je kan alle dagen, 24 uur op 24 uur gebruik maken van de parking.
Bij het binnenrijden van de parking krijg je een parkeerticket uit de automaat. Daarmee betaal je, voor je je auto ophaalt, aan de automaten aan de ingang van de parking. Daar staat ook een intercom waar je met eventuele vragen terecht kan.
 

Met de fiets

Je kan ook gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen. Meer info over de stadsfietsen en over de Velo-stations vind je op de website van Velo Antwerpen.
Velo-station 268 bevindt zich op de Lindendreef, ter hoogte van de hoofdingang. 
 

Met het openbaar vervoer

 • Gebruik Google Maps
 • Vul je locatie in, klik op het icoontje voor openbaar vervoer en je krijgt een overzicht van hoe je het best met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis komt.

   

 
 Wat?Waar?Openingsuren

Bezoekerscafetaria

03 280 38 34

Dranken, snacks, gebak, belegde broodjes en warme gerechtenAchterin de hal van het ziekenhuis

Maandag tot vrijdag
8 uur - 19 uur

Weekends en feestdagen
14 uur - 18 uur

Koffiecorner AsprettoThee en koffie, kleine snacks en gebakjesNet voorbij de ingang van het ziekenhuis

Maandag tot vrijdag
8 uur - 16 uur

Weekends en  feestdagen gesloten

Is de cafetaria gesloten? In onze campus vind je op verschillende plaatsen automaten met dranken en snacks. Daar kan je dag en nacht terecht voor een verfrissing of snelle hap.

 Wat?Waar?Openingsuren
Shop MiddelheimSnacks, boeken, tijdschriften, wenskaarten en bloemenNet voorbij de ingang

Maandag tot vrijdag
7.30 uur - 19 uur

Zaterdag
10 uur - 16 uur

Zon- en feestdagen
gesloten

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘zna-net’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken.

Voor patiënten

Mist je kind te veel lessen door een ziekenhuisopname? Dan kan hij of zij in het ziekenhuis naar school gaan. Patiëntjes tussen 2,5 en 18 jaar krijgen hier les en zorg op maat. De lessen vinden plaats in de voormiddag, in een speciaal ingericht leslokaal. Alles gebeurt in nauw overleg met de artsen, verpleegkundigen, leerkrachten en ouders.

Heb je vragen? Op de website van de buitengewone scholen van Stedelijk Onderwijs Antwerpen vind je meer informatie.

Wie even tot rust wil komen in de natuur, kan een frisse neus halen in onze tuin. Deze is vrij toegankelijk, je komt er via de eerste kelderverdieping (-1). 

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS Middelheim kan je tijdens je verblijf je haar laten knippen of een ontspannende voetverzorging krijgen.

De voetverzorg(st)er en kapper komen bij jou op de kamer. Een afspraak maak je via de verpleegkundigde op de afdeling. Je betaalt via de ziekenhuisfactuur.

In de lounge van de Borstkliniek kan je in alle discretie pruiken passen van Haarzorg Veerle. Heb je interesse? Spreek gerust iemand van de verpleging aan.

In ZAS Middelheim hebben alle 1- en 2-persoonskamers een kluis. Daarin kan je jouw persoonlijke spullen veilig achterlaten.

Heeft jouw kamer geen kluis? Dan kan je belangrijke spullen in bewaring geven bij het onthaal.

1 - 9 van 57
Dienst

Cardiologie voor kinderen

cardiale heelkunde, cardiochirurgie, hartziekte , hartchirurgie, vaatziekte
Dienst

Endocrinologie

hormoonziekte, suikerziekte, diabetes, obesitas, bijnier, hormonen, schildklier, hypofyse, calciumproblemen
Expertisecentrum

Fertiliteitscentrum

Reproductieve geneeskunde, Centrum voor reproductieve geneeskunde, centrum voor voortplantingsgeneeskunde, vruchtbaarheidscentrum
1 - 9 van 155
Filters
Dienst

Seksuologische ondersteuning fertiliteit

Het doorlopen van een fertiliteitsbehandeling kan een effect hebben op je relatie en je seksleven. Een seksuoloog ondersteunt jou en je partner bij dit proces.

24 uurs-EEG

24 uurs-elektro-encefalogram
Deze test meet 24 uur lang de hersenactiviteit om problemen op te sporen die we in korte tests niet altijd vinden. We kijken hoe de hersenen werken, ook tijdens de slaap.

24-uursbloeddrukmeting

Een draagbaar apparaat meet op vaste tijdstippen en tijdens dagelijkse activiteiten je bloeddruk. Deze reeks metingen geeft een objectief beeld van je bloeddruk.

6-minutenwandeltest

zesminutenwandeltest
Bij deze test meten we welke afstand je kan afleggen binnen zes minuten. Tijdens de test meten we je zuurstofsaturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en je hartslag.

Allergietest

allergie, huidpriktest
Bij een allergietest gaan we na of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen bepaalde stoffen of allergenen.

Angiografie

röntgenonderzoek bloedvaten , contrastonderzoek bloedvaten, bloedvatenonderzoek
Bij een angiografie maakt de radioloog de bloedvaten zichtbaar door er rechtstreeks een contrastvloeistof in te spuiten en daarbij snel een aantal röntgenfoto’s te maken.

Arteriële katheter

Een arteriële katheter is een kunststof buisje dat direct in een slagader wordt geplaatst.

Artrografie

Artrografie is een onderzoek waarbij we contrastvloeistof in een gewricht injecteren en er daarna röntgenbeelden van maken.

BAEP

brainstorm auditory evoked potentials
BAEP kijkt hoe je hersenen reageren op geluiden. De test helpt om gehoor- en zenuwproblemen in de hersenstam te ontdekken.
1 - 9 van 334
Filters
Dienst

Ablatie

Om hartritmestoornis te genezen. Door gebruik te maken van warmte- of koude-energie verhelpt de arts de elektrische storing in je hart.

Achterwandplastiek

colpo posterior
Colpo posterior is een operatie bij een verzakking van de achterwand van de vagina en de endeldarm. De chirurg brengt de uitgezakte vaginawand en endeldarm terug op hun plaats.

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Algemene gezondheidspreventie bij ouderen

Via ‘gezond ouder worden’ willen we 65-plussers tijdig wapenen tegen toenemende cognitieve, lichamelijke, mentale en sociale kwetsbaarheid en tegen valrisico en spierverlies.

Allogene stamceltransplantatie

allogene SCT, beenmergtransplantatie, stamceltherapie
Bij een allogene stamceltransplantatie krijg je na intensieve chemotherapie en/of radiotherapie gezonde stamcellen van een donor om zieke bloedcellen in je beenmerg te vervangen.

Alvleesklierchirurgie of pancreaschirurgie

Een operatie aan je alvleesklier of pancreas. Je alvleesklier heeft een belangrijke rol in je spijsvertering en regelt je suikerspiegel.

Analgetica

Analgetica zijn medicijnen die gebruikt worden om pijn te verzachten of weg te nemen. Ze werken op verschillende manieren in op het perifere of centrale zenuwstelsel.

Aneurysma endovasculair

Via de liezen plaatsen artsen een kunststof buis aan de binnenzijde van het bloedvat. Het herstel is relatief kort.