Banner website
Algemeen ziekenhuis

ZAS Sint-Jozef

Molenstraat 19 , 2640 Mortsel
Bezoekuren

Elke dag van 14 tot 20 uur

Over

ZAS Sint-Jozef

Campus Sint-Jozef is een algemeen ziekenhuis met 96 bedden.

ZAS Sint-Jozef spitst zich toe op (psycho)geriatrie, inwendige (dag)hospitalisatie en ambulante en gehospitaliseerde revalidatie. Ook de diabetische voetkliniek en de MS-kliniek zijn hier gehuisvest.

Huisartsenwachtpost

De campus huisvest sinds 2019 huisartsenwachtpost ZORA, wat staat voor ZuidOostRand Antwerpen. Daar kan je terecht tijdens het weekends of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost ZORA is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Mortsel. Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op hun website.

Dit is een rookvrije campus

Deze campus is volledig rookvrij. Roken is uitsluitend toegestaan in de aangeduide rookzones. 

Met de auto

Bekijk de routebeschrijving op Google Maps. 

Parking

Vanaf 1 februari 2022 gelden volgende tarieven:
  • € 2,00 voor het eerste uur.
  • € 1,50 voor elke bijkomend uur, met een maximum van € 10 per dag.
  • Een tienbeurtenkaart voor bezoekers kost € 25,00.
  • Als je het parkeerterrein binnen de 15 minuten verlaat, hoef je niet te betalen. Je moet het ticket nog wel valideren in de betaalautomaat.
  • Verlies je je ticket, dan betaal je € 10,00.

Met het openbaar vervoer

ZAS Sint-Jozef is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. 

  • Gebruik Google Maps.
    Vul je locatie in, klik op het icoontje voor openbaar vervoer en je krijgt een overzicht van hoe je het best met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis komt.


Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

 Wat?Waar?Openingsuren
BezoekerscafetariaKoude en warme dranken, snacks, belegde broodjes en warme gerechtenOp het gelijkvloers, wandel rechtdoor aan de hoofdingang, je komt de cafetaria tegen aan de rechterkant

Maandag tot vrijdag
12 uur tot 15 uur

Gesloten op zaterdag en zon- en feestdagen
 

Is de cafetaria gesloten? In onze campus vind je op verschillende plaatsen automaten met koude en warme dranken. Daar kan je dag en nacht terecht voor een verfrissing.

 Wat?Waar?Openingsuren
CafetariashopKleine geschenkenOp het gelijkvloers. Wandel rechtdoor van de hoofdingang, je komt de cafetaria tegen aan de rechterkant

Maandag tot vrijdag
12 uur tot 15 uur

Gesloten op zaterdag en zon- en feestdagen

Bezoekers en patiënten hebben toegang tot gratis draadloos internet via het netwerk ‘gza-public’. Je hebt geen paswoord nodig en hoeft je niet te registreren.

Wil je graag iemand bellen tijdens je verblijf en heb je geen gsm? Onze kamers beschikken over telefoontoestellen. Vraag vooraf om een telefooncode bij de opnamedienst. De huur van deze toestellen is gratis, je betaalt enkel voor de uitgaande gesprekken.

Wil je even rust opzoeken? Bezoekers en patiënten zijn in ZAS Sint-Jozef steeds welkom in de kapel voor een moment van bezinning of gewoon om even op adem te komen.

De kapel bevindt zich op het gelijkvloers, links van de hoofdingang. Je kan er terecht op weekdagen van 8 uur tot 20 uur.

Voor patiënten

Nood aan een frisse neus? Op mooie dagen kunnen bezoekers en patiënten buiten zitten op het gezellige terras van onze cafetaria.

Nood aan een moment zelfzorg? In ZAS Sint-Jozef kan je tijdens je verblijf je haar laten knippen of een ontspannende voetverzorging krijgen.

De kapper in ZAS Sint-Jozef knipt steeds op woensdag en komt tot bij jou op de kamer. Zo kan iedereen, ook de minder mobiele patiënten, genieten van een knipbeurt.

Een afspraak maken voor de kapper of pedicure doe je via de verpleging op de afdeling. Je betaalt via de ziekenhuisfactuur.

<invoegen>

In ZAS Sint-Jozef hebben alle  kamers een kluis. Daarin kan je jouw persoonlijke spullen veilig achterlaten.

1 - 9 van 25
Dienst

Endocrinologie

hormoonziekte, suikerziekte, diabetes, obesitas, bijnier, hormonen, schildklier, hypofyse, calciumproblemen
Dienst

Hartcentrum

cardiologie, cardiochirurgie, cardiale heelkunde, hartziekte, hartchirurgie, vaatziekte
1 - 9 van 83
Filters
Dienst

0nderzoek hormonale stoornissen

Via bloed- en urineonderzoek wordt gekeken of er stoornissen zijn in je hormonenstofwisseling, zoals bijvoorbeeld afwijkingen in de (bij)schildklier, hypofyse of bijnier.

24-uurs urinecollectie

Om in te schatten hoeveel de nieren nu precies van een bepaalde stof uitscheiden, kan het zinvol zijn om de urine van een volledige dag en nacht op te sparen en te onderzoeken.

6-minutenwandeltest

zesminutenwandeltest
Bij deze test meten we welke afstand je kan afleggen binnen zes minuten. Tijdens de test meten we je zuurstofsaturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en je hartslag.

Accessmapping

Bij accessmapping kijken artsen de slagaders en aders bij nierpatiënten na. Ze onderzoeken waar een kunstmatige verbinding kan komen tussen bijvoorbeeld een slagader en een ader.

Allergietest

allergie, huidpriktest
Bij een allergietest gaan we na of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen bepaalde stoffen of allergenen.

Artrografie

Artrografie is een onderzoek waarbij we contrastvloeistof in een gewricht injecteren en er daarna röntgenbeelden van maken.

Beeldvorming bij (vermoeden van) kanker

Bij de diagnose en ook tijdens de behandeling en opvolging van vaste tumoren zijn meestal regelmatige beeldvormingsonderzoeken aangewezen.

Bloedafname

Voor een bijkomend bloedonderzoek neemt de zorgverlener bloed af. Je bloed wordt in het labo geanalyseerd.

Bloedgasbepaling

We nemen een bloedstaal uit de slagader in je pols om het zuurstof- en koolzuurgehalte in je bloed te meten. Zo komen we te weten hoe goed je longen functioneren.
1 - 9 van 242
Filters
Dienst

Acromio-Claviculaire (AC) resectie

laterale clavicularesectie, chirurgisch verwijderen uiteinde sleutelbeen, acromio-claviculaire resectie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Als je artrose hebt, kan de arts operatief het uiteinde van het sleutelbeen verwijderen om de pijn te verminderen.

Acromio-Claviculaire (AC) stabilisatie

acromio-claviculaire stabilisatie
Het AC-gewricht verbindt je sleutelbeen met je schouder. Dat gewricht kan uit de kom raken, zoals bij een val. Behandelingen zijn een draagverband, kinesitherapie of een operatie.

Alvleesklierchirurgie of pancreaschirurgie

Een operatie aan je alvleesklier of pancreas. Je alvleesklier heeft een belangrijke rol in je spijsvertering en regelt je suikerspiegel.

Analgetica

Analgetica zijn medicijnen die gebruikt worden om pijn te verzachten of weg te nemen. Ze werken op verschillende manieren in op het perifere of centrale zenuwstelsel.

Aneurysma open heelkunde

Via een buikincisie vervangen artsen het aneurysma door een prothese of kunstader. Het herstel hiervan duurt langer.

Anterieure cervicale dissectomie en fusie

ACDF-operatie, operatie van een nekhernia
Dit is een mogelijke operatie bij een nekhernia. De arts verwijdert de beschadigde tussenwervelschijf en maakt enkele wervels aan elkaar vast. Dit verlicht de druk op de zenuwen.

Aponeurectomie

De ziekte van Dupuytren kan je vingers doen krommen. Een aponeurectomie is een operatie waarbij we slecht weefsel in je handpalm wegsnijden zodat je je vingers weer kan strekken.

Armlift

Een armlift is een ingreep om slappe of loshangende huid aan de binnenkant van de bovenarmen te corrigeren. De operatie gebeurt vaak in combinatie met liposuctie.

Arthrodese

fusie, operatief vastzetten van een gewricht
Arthrodese is een operatie waarbij de arts (een deel van) je gewricht vastzet. Je kan er dan minder vlot mee bewegen, maar de pijn verdwijnt.