stress
Training

Mindfulness en communicatie

Stresskliniek
Wanneer:
-
Waar
Route 94

Om je te leren omgaan met de impact die stress kan hebben, kijken we tijdens een mindfulnesstraining link naar de training ‘Mindfulness voor volwassenen’ in de eerste plaats naar onszelf, naar de omgang met ons lichaam, onze gedachten en onze gevoelens.  

Een wezenlijk onderdeel van ons bestaan is echter ook onze interactie en communicatie met de anderen. Daar richt de training ‘Mindfulness en communicatie’ zich op.

Lesgever: Edel Maex

 

Maak gratis kennis met mindfulness

Schrijf je in voor een gratis kennismaking met Mindfulness

Inhoud van de training

De insteek van de training ‘Mindfulness en communicatie’ is ‘communicatie’. Dat doe je met (minstens) 2 partijen, maar je hebt slechts controle over 1 ervan: namelijk over wat jij zelf zegt of doet. Tijdens deze trainingssessies staan we dan ook stil bij jouw rol.  

De centrale vragen zijn: Hoe ga je om met de ander? Hoe gaat de ander om met jou? Hoe blijf je jezelf wanneer je in contact bent met anderen? Hoe verplaats je je in de ander zijn perspectief? En hoe maak je jouw kijk op de zaken kenbaar?  

De mindfulnesstraining omvat 3 sessies van een dag (verspreid over enkele weken).  

  • We starten met goed omgaan met jezelf om van daaruit te evolueren naar goed omgaan met de anderen.
  • We oefenen via mindfulness-meditatie en doen een reeks communicatieoefeningen.
  • De training vraagt veel eigen inzet. Om je het principe eigen te maken, oefen je thuis via korte meditatiesessies (ongeveer een kwartier per dag) en laat je wat je leerde ook in je dagelijkse communicatiemomenten aan bod komen. 

Hoeveel kost het?

Deelname kost 325 euro 

 

De administratieve verwerking van je inschrijving duurt 1 werkdag. Je ontvangt een mail zodra deze in orde is. 


Inschrijven